Sociaal Ondernemen

Als sociale onderneming zoeken we innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Daarbij zien we geld verdienen niet als hoofddoel maar als middel om de wereld om ons heen beter te maken. We hebben daarbij zo veel mogelijk aandacht voor mens en natuur.
Door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt in een natuurlijke omgeving te laten werken en ontwikkelen bevorderen we de participatie van deze mensen in de maatschappij.
Dat kunnen we niet alleen. We zijn dan ook constant op zoek naar samenwerkingsverbanden met belanghebbenden, dit kunnen zorgpartners zijn, maar ook opdrachtgevers met (privé) terreinen waar we werkzaamheden met deelnemers kunnen uitvoeren.

Waarom Sociaal Ondernemen Loont?

Sociaal ondernemen doe je natuurlijk vooral met je hart, maar het is natuurlijk wel zo prettig als het ook wat oplevert.
Bij Coöperatie De Weijk snijdt het mes voor u aan 3 kanten:

icoon glimlach cooperatie de weijk
Tevreden medewerkers

Uit ervaring bij onze klanten leren we dat het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een positief effect heeft op uw bestaande medewerkers en uw hele organisatie. Er ontstaat meestal een warme band en het geeft een interessante uitdaging en nieuwe dimensie aan hun eigen werk.

icoon plusje cooperatie de weijk
Betere concurrentiepositie

Naast enkele financiële voordelen helpt het werken met Coöperatie De Weijk u ook bij het onderscheiden van de concurrentie. De kwaliteit is immers gegarandeerd en uw klanten realiseren indirect ook een stuk van hun eigen sociaal ondernemerschap. Aspecten die heden ten dage steeds meer waardering genieten en u helpen om het net even anders te doen dan anderen.

icoon hartje cooperatie de weijk
Invulling maatschappelijke rol

Door met ons in zee te gaan vervult u uw SROi-verplichtingen en draagt u bij aan maatschappelijk herstel. Voor sommige organisaties is het meteen een mogelijkheid om de re-integratie van het eigen personeel te combineren met de activiteiten van de coöperatie!

Interesse en meer weten? Neem gerust contact op met Wim Lassche
Telefoon  036 – 53 11 454  of via w.lassche@deweijk.nl