Onze Projecten

Altrecht

Het project Altrecht stond aan de wieg van Coöperatie de Weijk.  Deze zorginstelling nam voor het onderhoud van haar tuinen contact op met de mensen van Wij 3.0. Omdat zij het project niet alleen konden uitvoeren, benaderden ze de Eijk Duurzaam Werk. Het begin van een prachtige samenwerking op de mooie boslocaties van Altrecht! Deze tuinen werden eerder bijgehouden uit een eigen dienst. Gedetacheerden hielpen hierbij, maar tot hun grote spijt werd deze dienst stopgezet. Gelukkig konden we hen weer plaatsen binnen Coöperatie de Weijk!

Mooi Zeist

Deze projectontwikkelaar uit Zeist heeft een aantal gebouwen opgekocht met cultuurhistorische waarde. Dit geldt niet alleen voor de gebouwen, maar ook voor de tuinen. Deze tuinen moeten dan ook intact blijven tijdens de herontwikkeling van de terreinen. Mooi Zeist schakelde Coöperatie de Weijk in voor het tuinonderhoud, zoals grasmaaien en snoeiwerk. De klant vindt het erg fijn om op deze manier maatschappelijk betrokken te zijn. Een mooi voorbeeld van social return!
 

Reynaarde

Reynaarde is een zorginstelling met een eigen tuindienst. Vanwege een te hoge werkdruk zochten zij naar assistentie. En die vonden ze bij Coöperatie de Weijk! Sinds een aantal jaar maaien we onder andere het gras en voeren we ook steeds meer andere werkzaamheden uit. Deze locatie zit in de buurt van onze andere projecten en dat is natuurlijk ideaal voor onze werknemers. Vervoer was in eerste instantie zelfs niet nodig, omdat al onze werknemers toch op de fiets kwamen!

Fivoor

Deze specialist in forensische psychiatrie en intensieve zorg was op zoek naar een organisatie voor het tuinonderhoud. Fivoor zit in het gebouw van Altrecht, maar is een opzichzelfstaande organisatie met een geheel ander samenwerkingsverband. Zo werken de mensen van Fivoor ook met ons mee! Coöperatie de Weijk begeleidt en ondersteunt hen hierbij. Het is prachtig om met deze mensen samen te werken. We zien ze opbloeien tijdens het werk. Sommigen doen het zelfs zó goed, dat wij ze certificaten of een vast contract geven!